Dr. Bastiaan Verstraete

Dr. Bastiaan Verstraete

De microbe van huisartsgeneeskunde had ik al snel opgevangen aangezien mijn papa huisarts is. Van jongsaf sprak men mij erop aan om in de voetsporen van mijn papa te treden. Huisartsgeneeskunde vond ik dan ook erg interessant door de verschillende pathologieën en het nauwe contact met patiënten. Je begeleidt als arts de mensen doorheen hun ganse leven van baby’s over kindjes, jongvolwassenen, volwassenen tot en met de ouderen. Je ervaart zowel hun vreugde bij een zwangerschap als hun verdriet bij het overlijden en je probeert hen in alle fases bij te staan.

Verder geeft huisartsgeneeskunde ook de kans om je eigen accenten te leggen. Zo ben ik zelf ook geïnteresseerd in sport en heb ik dan ook de opleiding sportgeneeskunde gevolgd. Ik probeer mensen actief te houden aangezien een gezonde actieve levenswijze al vele problemen kan helpen voorkomen en we zo preventief kunnen gaan werken.

Als sportarts ben ik al 2 jaar actief geweest bij de A-ploeg van Cercle Brugge en vervolgens 2 jaar bij KV Kortrijk, vanaf 2020 ben ik ploegarts van KV Oostende

 

19 juli 2021 werd Basiel Verstraete geboren, eerste kind van dr Verstraete.

Na zijn vaderschapsverlof zal onze collega starten in een praktijk in Torhout, dichter bij KVO Oostende en zijn familie.